Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Swanson Milk Thistle Kapsule 100 x 500mg

1.480,00 RSD

Swanson Milk Thistle Kapsule 100 x 500mg

Ključne vrednosti

  • Čisti i regeneriše jetru
  • Deluje kao antioksidans

Nema na zalihama

Informacije o proizvodu

Šta je Milk Thistle?

Milk thisle (lat. Silybum marianum), silimarin ili gujina trava je vrhunski regenerator jetre i poremećene funkcije jetre. Silimarin je flavonoid i jedna je od najpotentnijih supstanci za zaštitu jetre za koju se danas zna.

On ima zaštitnu i obnavljajuću funkciju, izvanredan je za cirozu, hepatitis i psorijazu. U tradicionalnoj medicini se koristi i za  pospešivanje proizvodnje mleka kod majki koje doje. U Nemačkoj se koristi i za lečenje žutice. Naše bake su je koristile pri umivanju kako bi imale sjajno lice, za čišćenje organizma, stimulaciju varenja i za održavanje urinarnog sistema. Odlična je i protiv zgrušavanja krvi.

Koja je uloga Milk Thistle?

Sposobnost ove biljke da spreči razaranje jetre i ojača njenu funkciju, ponajviše je rezultat njene sposobnosti da zakoči faktore koji su odgovorni za oštećenje jetre, čemu se dodaje i sposobnost ove biljke da stimuliše rast novih ćelija, koje će zameniti oštećene.

Jetru mogu oštetiti otrovi koje proizvode slobodni radikali. Silimarin sprečava njihovo štetno dejstvo, delujući kao antioksidant.

Silimarin takođe povećava sadržaj glutationa u jetri za 35%, što znači da tada jetra ima povećane sposobnosti detoksifikacije. Osim toga ima pozitivnu ulogu i u tretmanu psorijaze, zbog svoje sposobnosti da poboljša funkciju jetre. Veza između jetre i psorijaze zasniva se na jednoj od osnovnih funkcija jetre – filtriranju krvi. Psorijaza se povezuje sa visokim stepenom endotoksina u krvi, pa ako se smanji sposobnost jetre da filtrira i detoksifikuje krv, psorijaza se pogoršava.

Najnovija istraživanja potvrđuju da uništava ćelije leukemije, dok zdrave ostavlja nedirnute. Takođe da otklanja depresije nastale u toku oboljenja jetre, održava arterije elastičnim i sprečava nastanak zubnog kamenca.

Milk Thistle ima zaštitnu i obnavljajuću ulogu i koristan je kod svih oblika bolesti jetre, kao i kod psorijaze. Zbog njegovog sveukupnog blagotvornog dejstva preporučuje se svakome da ga korist bar dva puta godišnje po mesec dana.

Dodatne informacije

Težina 0,05 kg
Težina

0.05kg

Pin It on Pinterest

Korpa
Korpa je prazna
0