Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Swanson CoQ10 Kapsule 50 x 100mg

2.950,00 RSD

Swanson CoQ10 Kapsule 50 x 100mg

Ključne vrednosti

  • Štiti i regeneriše srčani mišić
  • Čisti vene i kapilare
  • Topi masti
  • Podmladjuje i regeneriše organizam

Nema na zalihama

Informacije o proizvodu

Šta je CoQ10?

CoQ10 predstavlja sastavni deo respiratornog niza, ćelijskog sistema za stvaranje energije za životne procese.

Dr Linus Pauling, istraživač vitamina, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, kaže: ”Koenzim Q10 je jedan od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani. CoQ10 vraća prirodnu vitalnost srcu, ja ga svakodnevno koristim.”

Koenzim Q10 je otkrio dr Carl Folkers 1957. godine na Univerzitetu u Teksasu. Još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja, ali tek 1977. godine japanski naučnici pronalaze način da proizvedu velike količine koenzima Q10 po pristupačnim cenama (biofermentacioni način). Od tada za nepunih pet godina cena 1 gr CoQ10 je snižena sa 1.000 USD na svega 10 USD.

Koja je uloga CoQ10?

Kao prirodni antioksidant, CoQ10 učestvuje u stvaranju energije za životne procese i štiti lipide u krvi od štetnog dejstva tzv. slobodnih radikala. Istraživanja dr Ronalda Stockera na Sidnejskom naučnom institutu 1991. godine potvrđuju da koenzim Q10 značajno smanjuje rizik od aterosklerotičnih oboljenja i da je delotvoran antioksidant poput vitamina E i karotena. Poznato je i da vitamin E štiti dejstvo CoQ10, tako da ih je najbolje uzimati zajedno. Dobro je uzimati ga i sa L-karnitinom.

Medicinska istraživanja su dokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

– sprečava aterosklerozu

– preporučuje se kod srčane insuficijencije i kardiomiopatije

– snižava visok krvni pritisak – sistolni i dijastolni

– sprečava poremećaje srčanog ritma

– jača oslabljen srčani mišić i poboljšava srčane funkcije

– smanjuje stepen hipertrofije srca i poboljšava funkcije komora

– poboljšava radnu sposobnost miokarda i EKG

– smanjuje rizik od infarkta, mogućnost ponovnog infarkta i aritmija

– smanjuje rizik od angine pektoris i težina angine, povećava se izdržljivost

– smanjuje rizik kod operacija na srcu (bajpas, srčani zalisci i dr.)

– pomaže kod povišenih vrednosti homocisteina, holesterola i triglicerida

 

Pored toga, CoQ10 je izuzetan u zaštiti muskulature i organa sportiste, a takođe generator mišićne energije i snage, povećava izdržljivost pri vežbanju, smanjuje zamaranje mišića i „upale“ mišića posle vežbanja. Najnovija istraživanja su pokazala da podmlađuje i produžava životni vek. Efikasan je u borbi protiv različitih malignih tumora i leukemije. Jača imuni sistem i sprečava pretvaranje tzv. programirane ćelijske smrti (apoptoze) u nekontrolisan proces, a time i razne degenerativne bolesti, uključujući i sidu. Sprečava neželjena dejstva hemoterapijskih sredstava, koja se primenjuju u lečenju malignih bolesti i koja mogu značajno da oštete srce. Uspešno se primenjuje u lečenju sistemske kandidijaze, oboljenja desni (posebno paradentopatije). Sprečava komplikacije kod bolesnika sa šećernom bolešću i pomaže prilikom sprovođenja dijeta. Uspešan je u lečenju raznih alergijskih stanja (alergijske kijavice, alergijske astme, urtikarije i td.) i duodentalnog i gastritičnog (želudačnog) gastritisa. Blagotvorno deluje i na bolesnike sa poremećajima moždanih funkcija (degenerativna oboljenja centralnog nervnog sistema, Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest, mišićna distrofija, multipla skleroza, čak i u nekim oblicima šizofrenije). Smanjuje oticanje i bol desnih i pomaže kod paradentopatije. Povećava broj spermatozoida i njihovu pokretljivost.

Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja.

Brzina delovanja koenzima Q10 je različita i zavisi od stepena nedostatka CoQ10, pa je tako  organizmu sa malim nedostatkom CoQ10, potrebno čak tri ili više meseci za vidljivi efekat, jer se nivo delotvorne materije postepeno i sporo povećava, dok u slučaju većeg nedostatka CoQ10 već posle nekoliko dana primene dolazi do poboljšanja. Važno je znati da CoQ10 koji se kao dodatak hrani unese u organizam ne utiče na nivo CoQ10 u krvi koji se stvara u organizmu, znači ne zaustavlja vlastitu sintezu CoQ10 nego samo dopunjuje taj nivo. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10.

Terapija beta-blokatorima (lekovi za krvni pritisak) i statinima (lekovi za sniženje povišenih vrednosti holesterola) dovodi do sniženja nivoa koenzima Q10 u organizmu za oko 40%, što može da naškod organizmu u celini.

Preporučena doza: za odrasle 50 do 200 mg dnevno, a uz konsultaciju lekara doze se po potrebi mogu znatno povećati. Ne postoji nikakav sporedni negativni efekat bez obzira na unetu količinu CoQ10 u organizam, što potvrđuje i FDA (Komitet za hranu i lekove SAD). CoQ10 koji se kao dodatak ishrani unese u organizam ne zaustavlja vlastitu sintezu CoQ10 nego je dopunjuje.

Preporučujemo softgel kapsule jer CoQ10 u tečnom obliku ima 9 puta bolju apsorpciju i duže se zadržava u organizmu.

Starenjem se gubi sposobnost iskorišćavanja klasičnog oblika CoQ10 pa se osobama preko 40 godina preporučuje Ubiquinol CoQ10.

Koenzim Q10 podmlađuje, usporava napredovanje bolesti i poboljšava kvalitet života.

Imate samo jedno. Čuvajte ga.

Dodatne informacije

Težina 0.005 kg
Težina

0.005kg

Pin It on Pinterest

Korpa
Korpa je prazna
0