Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Swanson Ashwagandha Kapsule 100 x 450mg

1.900,00 RSD

Swanson Ashwagandha Kapsule 100 x 450mg

Ključne vrednosti

  • Utiče pozitivno na nervni sistem
  • Adaptogena biljka (smiruje i otklanja stres)
  • Regeneriše organizam
  • Obezbeđuje kvalitetniji i bolji san

Nema na zalihama

Informacije o proizvodu

Šta je Ashwagandha?

Ašvaganda pripada familiji bibera, raste u Indiji i Africi a u medicinske svrhe se koristi koren. Poznata je još i kao indijski žen šen. Spada u grupu takozvanih vitalizirajućih biljaka (obezbeđuju dobro zdravlje) i adaptogena (pokreće u organizmu mehanizme prilagođavanja).

Koja je uloga Ashwagandhe?

Poznata je kao tradicionalno lekovito sredstvo za otklanjanje psihičkih problema, nesanice, zamora, impotencije. Pored toga, koristi se za povećanje koncentracije, poboljšanje pamćenja i raspoloženja, otklanjanje problema sa vidom, lečenje kožnih oboljenja i raznih zapaljenskih procesa i sprečavanje raznih izraštaja. Koristi se u prevenciji i lečenju čira (izazvanog stresom) i tumora, jača imuni sistem  (podstiče odbrambenu i zaštitnu sposobnost organizma), povećava izdržljivost, a dokazano je i njeno antibiotsko dejstvo. Stimuliše limfocite i pomaže kod Alchajmerove bolesti, infekcija i zaraznih bolesti.

Ašvaganda je efikasna u lečenju bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, podhranjenosti, hroničnih spazama, zapaljenskih bolesti zglobova (artritisa), šećerne bolesti, groznice. Takođe ublažava i odstranjuje bolove, ublažava aritmiju srca, sprečava stres i značajno je potencijalno sredstvo za lečenje malignih tumora i side. Pojačava snagu i izdržljivost. Povoljno utiče na nervni, endokrini i reproduktivni sistem, smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) za 27%.

Poboljšava metabolizam, funkcije štitne žlezde i kvalitet sperme, pojačava osetljivost na insulin, snižava nivoe šećera i holesterola, ima neuroprotektivna, antibakterijska i imunomodulirajuća svojstva, pomaže telu da se brže oporavi od infekcije. Ima anti-upalna svojstva, povećava nivoe antioksidativnih enzima u telu.

Do sada je iz ašvagande izolovano: 11 alkaloida, 35 vitanolida i više sitoindozida. Alkaloidi pozitivno deluju na sistem za varenje i centar za disanje, smanjuju zapaljenske procese u zglobovima, ublažavaju osećaj gladi, povećavaju izdržljivost. Vitanolidi su jedinjenja tipa steroida (vitaferin A, na primer, ima veoma izraženo antibiotsko dejstvo koje sprečava razmnožavanje patogenih bakterija i gljivica). Sitoindozidi deluju antistresno i kao psihostimulatori (pojačavaju pažnju, sposobnost učenja, pamćenja i reprodukovanja).

Ašvaganda je potpuno prirodan preparat bez dodataka veštačkih boja i ukusa, bez konezrvansa, soli i sl.

DOZIRANJE: 1-3 kapsule dnevno sa čašom vode.

Neželjena dejstva nisu nađena. Deca u Indiji bezbedno uzimaju ovu travu.

Kontraindikacije za vreme trudnoće i dojenja nisu poznate.

NAPOMENA: ne preporučuje se sa imunosupresorima, ni sa lekovima za smirenje i za štitnu žlezdu.

Dodatne informacije

Težina 0,45 kg
Težina

0.45kg

Pin It on Pinterest

Korpa
Korpa je prazna
0