Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

PhD Re-Inforce 90 Kapsule Glukozamin

2.590,00 RSD

PhD Re-Inforce 90 Kapsule Glukozamin

Ključne vrednosti

  • Pomaže u održavanju zdrave funkcije hrskavice
  • Sadrži hijaluronsku kiselinu i MSM
  • Pomaže u formiranju kolagena

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 19 Kategorije: , , Oznaka:

Informacije o proizvodu

Hrskavica: Tako važna, a tako osetljiva
Hrskavica je vezivno tkivo koje se nalazi u mnogim delovima tela. Iako je izdržljiva i fleksibilna, može se oštetiti relativno lako.

Ovo gumenasto tkivo ponaša se kao tampon-zona između kostiju i zglobova i u slučaju da se ošteti, dolazi do bolova, ukočenosti i zapaljenja (otoka).

Za razliku od drugih delova tela, u hrskavici nema krvotoka. Zbog toga je oštećenoj hrskavici potrebno mnogo više vremena za regeneraciju, u poređenju sa prokrvljenim tkivima.

Postoji tri tipa hrskavice:

Mrežasta (ili elastična, žuta): Najelastičniji tip hrskavice. Ona se nalazi u ušnoj školjci i u nekim delovima nosa.

Vlaknasta hrskavica: Najčvršći tip, koji podnosi velike težine. Nalazi se između pršljenova i između kostiju kukova i karlice.

Hijalina hrskavica: Elastična i čvrsta. Nalazi se između rebara, oko dušnika i između zglobova.

Svi tipovi hrskavice podložni su oštećenjima. Kada do toga dođe, na mestu oštećenja će se javiti otok, osetljivost i bol na dodir, kao i ograničenost pokretanja. U ekstremnim slučajevima, hrskavica može da pukne i da zglobovi zablokiraju. To može dovesti do krvarenja u zglobu i pojave podliva.

Postoji nekoliko najčešćih uzroka oštećenja hrskavice. Jedan od njih je direktni udar. Tome su najčešće skloni sportisti, naročito oni koji se bave kontaktnim sportovima. Čest uzrok je i nedostatak kretanja, budući da zglobovi moraju redovno da se „upotrebljavaju“, kako bi ostali zdravi. S druge strane, ako zglobove izložite prevelikom opterećenju tokom dužeg perioda vremena, takođe ćete ih oštetiti. Gojazne osobe su u najvećem riziku.

Kako, dakle, da sprečite oštećenja hrskavice?

Predlažemo nekoliko načina.

Pre svega, redovno vežbajte i u slučaju da vam je hrskavica već oštećena ili imate veliki višak kilograma, birajte vežbe koje ne opterećuju zglobove, a ojačavaju mišiće i kosti. Izbegavajte iscrpljujuće sportove poput tenisa i fudbala i bavite se plivanjem, dizanjem tegova i vožnjom bicikla.

U slučaju da vas zglob već boli, primenjujte toplo/hladnu terapiju oblogama i uvek nosite adekvatne steznike na najkrhkijim zglobovima, kako biste ih zaštitili.

Pored svega toga, vodite računa o preventivi, da svoje zglobove nahranite iznutra. Jedan od najboljih načina nudi vam PhD Reinforce.

Glavne prednosti:
Pomaže u održavanju zdrave funkcije hrskavice
Sadrži hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan)
Pomaže u formiranju kolagena
Šta je PhD Reinforce?
Zdrave kosti i hrskavica su veoma bitne za bilo koga ko se bavi ozbiljnim treniranjem. PhD Nutrition Reinforce – suplement za zdravlje zglobova, sadrži glukozamin, hondroitin i hijaluronsku kiselinu, zajedno sa vitaminom C, kao i metilsulfonilmetan koji pruža podršku vašoj hrskavici čak i tokom intenzivnih treninga.

Kome su namenjene Reinforce kapsule?

  • Svima koji se bave ozbiljnim vežbanjem
  • Osobama sa oštećenim zglobovima, ligamentima i tetivama


Kako se koriste Reinforce kapsule?
Uzeti jednu kapsulu tri puta dnevno sa hranom. Pakovanje sadrži 30 porcija.

Pin It on Pinterest

Korpa
Korpa je prazna
0