Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

PhD Intra BCAA+ Aminokiseline, 450g

4.690,00 RSD

PhD Intra BCAA+ Aminokiseline, 450g

Informacije o proizvodu

  • Kokosova voda u prahu
  • Hidrolizovani izolat surutke
  • BCAA odnos 4:1:1, sjajno za jutarnje brze kardio vežbe
  • Pomaže u smanjenju umora i zamora
Očisti
Šifra proizvoda: 12 Kategorije: , , Oznaka:

Informacije o proizvodu

Šta je leucin i zašto je toliko važan za izgradnju mišića?

Kada bi mišićno vlakno bilo motor, leucin bi bio ključ za njegovo pokretanje. Okretanjem „ključa“, pokreće se proces sinteze proteina, zahvaljujući kom mišići rastu.

Naučnici su ga proučavali decenijama, ali nova uzbudljiva otkrića daju sasvim novi uvid u značaj ove aminokiseline.

Leucin je esencijalna aminokiselina, što znači da naše telo ne može da je proizvede samo od sebe i da moramo da je unosimo ishranom. Spada u grupu aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), zajedno sa izoleucinom i valinom. Ove tri BCAA su jedinstvene, jer su jedine aminokiseline koje mišići sagorevaju kao gorivo. To znači da se nakon vežbanja njihov nivo smanjuje i u krvi i u mišićima.

Ranije se smatralo da su aminokiseline samo supstance potrebne za održavanje mišića i drugih proteina u telu. Međutim, otkriveno je da od nivoa aminokiselina u krvi direktno zavisi sinteza proteina u mišićima.

Serija eksperimenata je potvrdila da je za izgradnju mišića najznačajnija jedna od njih – leucin.

On naime aktivira ključnu komponentu mišića, poznatu kao mTOR (rapamicinsko mesto vezivanja kod sisara), koja je neka vrsta prekidača u proizvodnji proteina u mišićima. Leucin je „prst“ na tom prekidaču i uz to još i pruža gradivne elemente za sintezu proteina. Dakle, bez obzira na to što je mišiću dostupno mnoštvo drugih aminokiselina za izgradnju mišića, dodavanjem leucina sinteza proteina se odvija mnogo efikasnije.

Takođe, mnoštvo studija je pokazalo leucin u kombinaciji sa proteinima može da sreči gubitak mišića usled smanjenog kalorijskog unosa. Tačnije, proučavano je da li niskokalorična ishrana obogađena sa 10 grama leucina i 125 grama proteina dnevno može da podstakne mršavljenje, a pritom spreči gubitak mišića.

Ispostavilo se da je eksperimentalna grupa koja je unosila minimum 2,5 grama leucina uz svaki obrok zabeležila veći gubitak kilograma, veći gubitak telesnih masnoća i bolje očuvanje mišićne mase. Pritom je njihov organizam bolje kontrolisao nivo glukoze u krvi.

Treba imati u vidu da uzimanje čistog leucina ne može dovesti do optimalnog efekta. Naime, za pravilan metabolizam potrebne su i druge dve aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) izoleucin i valin, zbog čega je potrebno i njihovo prisustvo.

Dobra vest je da postoji suplement – PhD Intra BCAA+ – koji sadrži sve tri BCAA i to u idealnom odnosu 4:1:1 u korist leucina.

Glavne prednosti:

Sadrži kokosovu vodu u prahu
Sadrži hidrolizovani izolat surutke
Odnos BCAA je 4:1:1, što je idealno za brze, jutarnje kardio vežbe
Pomaže u smanjenju umora i zamora

Šta je PhD Intra BCAA+ ?

Intra BCAA+ iz PhD Nutrition linije proizvoda je jedinstvena i inovativna kombinacija aminokiselina razgranatog lanca u tečnom stanju u formuli obogaćenoj kokosovim mlekom u prahu. Može se koristiti u toku vežbanja bilo kog tipa.

Koje su prednosti Intra BCAA+ ?

Intra BCAA+ sadrži gotovo 7.000 mg esencijalnih amino kiselina razgranatog lanca u jednoj dozi od 15g, zajedno sa više od 2.400 mg L-Glutamina i uz kombinaciju ostalih esencijalnih i neesencijalnih amino kiselina iz visokokvalitetnog hidrolizovanog izolata proteina surutke. PhD Intra BCAA+ sadrži vitamin C, koji dokazano smanjuje umor i zamor i pomaže održavanju zdravog imunog sistema tokom i nakon intenzivnih fizičkih vežbi.

Kome je Intra BCAA+ namenjen?

Intra BCAA+ organizmu pruža esencijalne aminokiseline koje sam ne može da proizvede.

Savršen je za upotrebu tokom treninga pod opterećenjem visokog intenziteta ili bilo kakvih ozbiljnih treninga.

Kako se koristi Intra BCAA+ ?

Intra BCAA+ je najkorisniji tokom intenzivnog vežbanja bilo koje vrste, ali se može koristiti i u svrhu povećanja unosa proteina i aminokiselina. Ne uzimati više od tri doze dnevno.

1 doza: Dodati jednu mericu (15g) Intra BCAA+ u 400ml ledene vode i mešati oko pet sekundi

Dodatne informacije

Težina 0.45 kg
Ukus

Lubenica, Voćni Mix

Težina

0.45kg

Pin It on Pinterest

Korpa
Korpa je prazna
0