Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Muscle Up Protein (700g)

2.990,00 RSD

KLJUČNE PREDNOSTI

 • Sadrži kreatin i taurin koji ubrzavaju rast mišićnih ćelija
 • Sadrži 6g BCAA po porciji
 • Visoka biološka vrednost i veliki udeo aminokiselina
 • Doprinosi rastu mišićne mase i pomaže u održavanju zdravlja kostiju
 • Brza apsorpcija
 • Ne opterećuje sistem za varenje
 • Lako se rastvara u vodi
 • Odlični ukusi
 • Bez aspartama
 • Koncentrat proteina surutke obogaćen složenim ugljenim hidratima(P:70%,UH:13%)
Šifra proizvoda: 1020-1 Kategorije: , , Oznaka:

Opis:

Muscle Up Protein je izvor proteina surutke najvišeg kvaliteta obogaćen složenim ugljenim hidratima koji se često koristi u sportskoj suplementaciji. Pored toga, proizvod je obogaćen kreatinom i taurinom, esencijalnim amino kiselinama i BCAA.

Koncentrat proteina surutke je životinjski protein najvišeg kvaliteta koji se dobija i nakon proizvodnje sira. Savremeni tehnološki procesi omogućavaju izolaciju proteina iz surutke zahvaljujući procesu ultra-filtriranja, koji omogućava odvajanje surutke od masnoća i laktoze.

Koncentrat proteina surutke karakteriše visoka biološka vrednost i veliki udeo esencijalnih aminokiselina.

Proizvod takođe sadrži i taurin (2-aminoetanosulfidna kiselina), organsko hemijsko jedinjenje iz grupe biogenih aminokiselina koje se javljaju u životinjskim tkivima. U pitanju je ne-proteinska aminokiselina, što znači da ne gradi proteine u ljudskim mišićima. U ljudskim tkivima i krvotoku, javlja se u slobodnom stanju, zauzimajući 1/1000 telesne težine. U pitanju je visok sadržaj za ne-proteinsku aminokiselinu, zbog čega ima značajnu ulogu u regulaciji velikog broja funkcija u telu. Taurin unapređuje metabolizam masti, štiti od razvoja dijabetesa, unapređuje rad srca, smanjuje krvni pritisak, obezbeđuje dobar vid i štiti jetru. Popularnost ove aminokiseline među sportistima zaslužena je sposobnošću da inhibira kataboličke procese u mišićima simultanim intenziviranjem anaboličkih procesa. To znači da pomaže razvoju mišićnog tkiva i regeneracije tela nakon iscrpljujućih treninga.

Pored toga, taurin pomaže transportu još jedne bitne aminokiseline – kreatina. Kreatin je stalna komponenta mišićnog tkiva i igra osnovnu ulogu u hemijskim promenama koje dovode do kontrakcije mišića. Kreatin se u ljudskom telu proizvodi iz glikokola (aminosirćetna kiselina). Štiti mišićne ćelije od oksidativnog stresa, pojačava sintezu proteina koji utiču na rast mišićne mase i ubrzava regeneraciju mišića.

Kome je namenjen?

 •       Rekreativcima
 •       Osobama koji brinu o svojoj figuri
 •       Profesionalnim Sportistima

Osobama koje žele da podignu nivo snage

 •       Osobama koje žele da izgrade kvalitetnu mišićnu masu
 •       Osobama koje žele da izgube kilograme

Kada koristiti?

 •       Najbolje koristiti posle treninga

Način upotrebe: Rastvoriti 50g (2,5 ravne merice) u 200ml-300ml vode ili mleka. Uzimati jednom dnevno, najbolje posle treninga.

Sastojci: koncentrat proteina surutke (iz mleka), maltodekstrin, kreatin monohidrat, taurin, arome, kakao  prah 1 %, zgušnjivač: ksantan guma, zaslađivači: acesulfam Ki sukraloza, boja: karamel amonijacni.

ZAŠTO MUSCLE UP? 

Proteini surutke su potpuni proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline u optimalnom  odnosu. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne  mase, s tim da biološka vrednost ovih proteina treba da bude najmanje 70. Sadržaj proteina surutke u preporučenoj dnevnoj dozi od 50g preparata je 35g.

Kreatin je hidrosolubilna aminokiselina, koja se ne ugrađuje u proteine već se u slobodnom  obliku nalazi u životinjskom, a znatno manje u biljnim tkivima, uglavnom u obliku kreatin-fosfata. U  ljudskom organizmu se sintetiše iz aminokiselina arginina i glicina uglavnom u jetri. Najbolji izvori kreatina su meso, iznutrice i riba. U suplementima je prisutan uglavnom kao monohidrat. Kreatin ima ulogu u energetskom metabolizmu. Kreatin-fosfat služi kao lako dostupan izvor energije u skeletnim  mišićima i drugim tkivima. Dostupnost kreatin-fosfata u toku intenzivnog mišićnog rada je limitirajući faktor za performansu skeletnih mišića. Smatra se ergogenim sredstvom, t.j. sredstvom koje poboljšava  sportske performanse. Nema podataka o dnevnim potrebama za kreatinom. U organizmu se endogeno sintetiše oko 1-2g kreatina, koliko se otprilike još dodatno unese hranom. Ispitivanja su pokazala da suplementacija kreatinom povećava ukupni sadržaj kreatina u mišićima čoveka za približno 15-20%  (prosečna vrednost), a kod pojedinih osoba i do 40%. Takvo povećanje se može postići unosom 20 grama  dnevno tokom 4-5 dana, ali i unosom 3 grama dnevno tokom jednog meseca. Opšti preporučeni protokol  (Naučni komitet za hranu EU) za unos je 5 dana punjenja kreatinom (10-20 grama dnevno u 2-4 jednake  porcije), a potom 2-5g/dan kao doza održavanja. Preporučena dnevna doza od 50g proizvoda sadrži 3g kreatina. Tokom suplementacije treba unosti veću količinu vode.

Taurin (2-aminoetan-sulfonska kiselina) je neproteinska aminokiselina, koja se od ostalih  aminokiselina razlikuje po tome što je derivat sulfonske kiseline, a ne karboksilne, po tome što je beta aminokiselina, i po tome što nema hiralni centar. Taurin je krajnji proizvod metabolizma cisteina i osnovna slobodna intraćelijska aminokiselina u mnogim humanim tkivima (retina, mozak, miokard, skeletni mišici). U namirnice sa najvećim sadržajem taurina spadaju morski plodovi kao školjke  (400-800mg/100g), hobotnica (350 mg/l00g), zatim bela riba (150mg/100g), pileće tamno meso (170 mg/100g), svinjsko meso (80-100mg/100g). Često se koristi u formulama za odojčad, dodacima ishrani za sportiste i u energetskim pićima jer u kombinaciji sa kofeinom produžava njegov stimulativni efekat na CNS. Za taurin nisu ustanovljene preporučene vrednosti dnevnog unosa. Sadržaj taurina u preporučenoj  dnevnoj dozi od 50g proizvoda je 3g.

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne i evropske farmakopeje.

Deklaracija sadrži odobrene zdravstvene izjave navedene pod rednim brojevima 40, 122 i 123 u  Listi odobrenih zdravstvenih izjava iz Priloga 2. Pravilnika o prehrambenim i zdravstvenim izjavama koje  se navode na deklaraciji hrane (,,SI. G lasnik RS” br. S 1/2018 i I 03/2018).

Dodatne informacije

Težina 2,101 kg
Dimenzije 12 × 22 × 30 cm
Ukus

Čokolada, Vanila

Pin It on Pinterest

Korpa0
Korpa je prazna
0