Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

K-MAG B6 Shot (100ml) 12 komada

2.028,00 RSD

KLJUČNE PREDNOSTI:

 • Koncentrisani izvor magnezijuma i kalijuma
 • Dodatno obogaćen vitaminom B6
 • Obezbeđuje pravilno funkcionisanje mišića i nervnog sistema
 • Ubrzava oporavak nakon intenzivnih treninga
 • Smanjuje osećaj umora
 • Poboljšava koncentraciju
 • Pomaže kod grčeva u mišićima
Šifra proizvoda: 1015-1 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis:

K-MAG B6 od Activlab je proizvod koji se preporučuje za sve fizički aktivne osobe. Sadrži koncentrisan izvor magnezijuma (375 mg) i kalijuma (430 mg), i dodatno je obogaćen vitaminom B6 (1,4 mg).

Magnezijum doprinosi smanjenju umora i zamora. Kalijum pomaže pravilnom radu mišića, a vitamin B6 pravilnom funkcionisanju nervnog sistema. Koncentracija i fokus su na najvišem nivou.

K-MAG B6 Activlab dodaje energiju tokom treninga. Efikasno popunjava nedostatak magnezijuma.

Kome je namenjen?

 •       Sportistima
 •       Rekreativcima koji idu u teretanu
 •       Svima onima koji se bave sportovima na otvorenom
 •       Sportistima i rekreativcima koji rade treninge izdržljivosti

Način upotrebe: 1 bočica pre ili posle treninga. Promućkati pre upotrebe.

ZAŠTO K-MAG B6

Kalijum je neophodan u sintezi belančevina, metabolizmu masti i za lučenje insulina, učestvuje u pretvaranju glukoze u glikogen da bi se u tom obliku čuvao u jetri, potpomaže metaboličke procese u organizmu, ishranu nervnog i moždanog tkiva, mišića i ćelija krvi, reguliše količinu tečnosti u organizmu, učestvuje u kontrakciji mišića i prenosu nervnih impulsa.

Kalcijum ima važnu ulogu u mišićnoj kontrakciji, održavanju elastičnosti mišića i ujednačenom ritmu srca. Takođe smanjuje umor, grčeve mišića i bolove, ima važnu ulogu u imunološkom i nervnom sistemu, doprinosi zdravlju kardiovaskularnog i koštanog sistema, poboljšava funkciju nervnog sistema, neophodan je za rast mišićne mase, poboljšava cirkulaciju i funkcije oslabljenih mišića.

Vitamin B6 je uključen u više od 100 enzimskih reakcija i ima važnu ulogu u energetskom metabolizmu (energetski transfer aminokiselina i ugljenih hidrata), apsorpciji masti, aminokiselina i gvožđa. Ima anaboličko dejstvo, jača imuni sistem i učestvuje u eliminaciji toksina iz organizma. Neophodan je u proizvodnji antitela i crvenih krvnih zrnaca, a njegov manjak u organizmu je jedan od osnovnih razloga za nastanak arteroskleroze.

Ostali sastojci: voda, arome, maltodekstrin i aditivi regulator kiselosti:  limunska kiselina i natrijum-citrat, konzervansi: natrijum-benzoat i kalijum sorbat i zaslađivači: acesulfam K i sukraloza, arome.

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne ili evropske farmakopeje.

MIŠLJENJE O SASTOJCIMA PROIZVODA

Vitamini i minerali prisutni u proizvodu nalaze se na listi vitamina i minerala koji se mogu  koristiti u proizvodnji dodataka ishrani iz Priloga br. 23., a njihovi izvori na listi supstanci koje se mogu  koristiti kao izvori vitamina i minerala u proizvodnji dodataka ishrani iz Priloga br 24. Pravilnika o  zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda (,,SI. Glasnik RS“ br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015,  75/2015 i 7/2017). Količine prisutnih vitamina i minerala u preporučenoj dnevnoj dozi od 31,5g  proizvoda nisu veće od maksimalno dozvoljenih količina u dnevnoj dozi dodatka ishrani za odrasle iz  Priloga br. 25. navedenog pravilnika.

Od ostalih sastojaka u korišćeni su voda, arorne, maltodekstrin i aditivi regulator kiselosti:  limunska kiselina (E 330) i natrijum-citrat (E 331 ), konzervansi: natrijum-benzoat (E 211) i kalijum sorbat (E 202) i zaslađivači: acesulfam K (E 950) i sukraloza (E 955). U proizvodnji dodataka ishrani koji  su u prometu u tečnom obliku upotreba aditiva E 330 i E 331 dozvoljena je u količini prema zahtevima  tehnološkog postupka (quantum satis), aditiva E 950 u količini do 350mg/L, aditiva E 955 u količini do  240mg/L, a aditiva E 202 i E 211 u količini do 2000mg/L u kombinaciji izraženo kao slobodna kiselina  prema Pravilniku o prehrambenim aditivima (,,SI. Glasnik RS“ br. 53/2018).

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne ili evropske farmakopeje.

Dodatne informacije

Težina 1,501 kg
Dimenzije 13,5 × 18 × 11,2 cm

Pin It on Pinterest

Korpa0
Korpa je prazna
0