Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Isoactive (31.5g) Elektroliti 20 komada

2.380,00 RSD

KLJUČNE PREDNOSTI:

  • Prvi izotonični napitak sa funkcionalnim aditivima na tržištu
  • Sadrži ugljene hidrate, elektrolite, minerale i B vitamin
  • Pomaže povećanju izdržljivosti tokom produženog vežbanja
  • Ubrzava oporovak
  • Brza rehidratacija
  • Odlični ukusi

Opis:

Isoactive je izotonični napitak koji daje optimalnu količinu ugljenih hidrata, elektrolita, nutrijenata, minerala i vitamina B grupe. Praktična kesica je veoma laka za upotrebu, i njen sadržaj je dovoljan za pripremu 500 ml izotoničnog napitka. Preparat savršeno dopunjava gubitak vode u organizmu, istovremeno obezbeđujući neophodne elektrolite – natrijum, kalijum, hloride, kalcijum i magnezijum. Optimalna količina vitamina B grupe ima značajan uticaj na održavanje odgovarajućeg energetskog metabolizma.

Isoactive Activlab je PRVI izotonični napitak sa funkcionalnim aditivima na tržištu.

Izotonični napitak Isoactive brenda Activlab je sjajan izbor za sportiste i aktivne osobe koje tokom intenzivnih vežbanja gube vredne vitamine i minerale, tako da je njihov unos vode kompromitovan. Preporučujemo upotrebu Isoactive Activlab-a pre, tokom i nakon treninga. Rastvor ugljenih hidrata i elektrolita povećava apsorpciju vode i pomaže u pojačanju izdržljivosti tokom produženog vežbanja. Savršena rastvorljivost, a istovremeno i sjajna cena, čine prednost izotonika Isotonic Activlab.

Kome je namenjen?

Sportistima i rekreativcima tokom intenzivnih fizičkih napora.

Maratoncima, trijatloncima, biciklistima, teniserima.

Način upotrebe: Rastvoriti sadržaj jedne kesice (31,5g) u 500ml vode . Uzimati pre, za vreme (svakih 15 minuta) i posle fizičke aktivnosti.

Ostali sastojci: regulatori kiselosti: limunska kiselina, natrijum-citrat, kalcijumove soli ortofosforne  kiseline, kalijum-hlorid, magnezijum-karbonat, zaslađivač: acesulfam K, aroma.

ZAŠTO ISOACTIVE?

Glukoza je šećer monosaharid koji se brzo apsorbuje i oslobađa energiju potrebnu za fizičku aktivnost. Dnevna doza od 31,5g proizvoda sadrži 26,3g glukoze.

Vitamini B grupe i minerali

Dostupno u pet ukusa sa različitim kombinacijama nutrijenata.

Ukus grejpfruta (ženšen) – Proizvod je obogaćen ekstraktom ženšena, biljke koja utiče na centralni nervni sistem, poboljšavajući koncentraciju i pamćenje Sportistaima je izuzetno korisna jer povećava izdržljivost (puni svaku ćeliju energijom) i ubrzava oporavak nakon napora i posle povreda. Takođe, kontroliše stvaranje mlečne kiseline i podstiče stvaranje energije za rad mišića sagorevanjem rezervnih masti. . Pored toga, štiti telo od osteoporoze, snižava holesterol i ima anti-dijabetičko i anti-kancerogeno dejstvo.

Ukus pomorandže (guarana) – Proizvod je obogaćen ekstraktom guarane, koja stimuliše centralni nervni sistem i ubrzava metabolizam. Uzimanje guarane se preporučuje osobama kojima nedostaje energije i koji žele da stimulišu funkciju tela. Oni koji se bore sa viškom kilograma takođe mogu koristiti suplemente sa guaranom jer ona podržava gubitak kilograma.

Ukus lubenice (koren make) – Proizvod je obogaćen ekstraktom korena make. Koren make ima veliki broj lekovith dejstava. U pitanju je adaptogen, što znači da ima koristan efekat na rad imunog sistema. Povećava sposobnost ćelija imunog sistema da se brane i unapređuje njihovu otpornost na fizičke i mentalne napore. Pomaže u oporavku, poboljšava zdravlje, povećava libido, energiju, snagu, izdržljivost i kondiciju.

Ukus ledenog čaja od breskve (ašvaganda) – Proizvod sadrži dodatak ašvagande, koja spada u grupu takozvanih vitalizirajućih (obezbeđuju dobro zdravlje) i adaptogenih biljaka (pokreće u organizmu mehanizme adaptiranja na stres, optimizujući odgovor tela na različite stresne situacije, kroz regulaciju osnovnih metaboličkih funkcija). Takođe, jača imuni sistem, podmlađuje i unapređuje mentalne aktivnosti i koncentraciju, ubrzava oporavak i povećava izdržljivost.

Ukus ananasa (karnitin) – L-karnitin je prisutan u svim ćelijama humanog organizma gde se sintetiše iz aminokiselina lizina i metionina, za šta su neophodni vitamin C, gvožđe i vitamini B grupe. L-karnitin ima osnovnu  ulogu u organizmu u transportu masnih kiselina kroz mitohondrijalnu membranu u unutrašnjost  mitohondrije, gde započinje njihova oksidacija praćena oslobađanjem energije. To znači da je osnovna, do sada poznata uloga L-karnitina u metabolizmu masti, tj. njenog  iskorišćenja kao izvora energije, što je posebno važno za srčane i skeletne mišiće. Sportisti koriste L-karnitin  zbog njegovog povoljog efekta na fizičke performance, povećanja mišićne mase i izdržljivosti, kao i zbog usporavanje stvaranja mlečne kiseline u mišićima.

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne ili evropske farmakopeje.

MIŠLJENJE O SASTOJCIMA PROIZVODA  

Glukoza je šećer monosaharid koji se brzo apsorbuje i oslobađa energiju potrebnu za fizičku aktivnost. Dnevna doza od 31,5g proizvoda sadrži 26,3g glukoze.

Vitamini B grupe i minerali prisutni u proizvodu nalaze se na listi vitamina i minerala koji se  mogu koristiti u proizvodnji dodataka ishrani iz Priloga br. 23., a njihovi izvori na listi supstanci koje se  mogu koristiti kao izvori vitamina i minerala u proizvodnji dodataka ishrani iz Priloga br 24. Pravilnika o  zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda (,,SI. Glasnik RS“ br. 45/20 I 0, 27/2011, 50/2012, 21/2015,  75/2015 i 7/2017). Količine prisutnih vitamina i minerala u preporučenoj dnevnoj dozi od 31,5g  proizvoda nisu veće od maksimalno dozvoljenih količina u dnevnoj dozi dodatka ishrani za odrasle iz  Priloga br. 25. navedenog pravilnika.

L-karnitin je hidrosolubilni kvaternenri amin prisutan u svim ćelijama humanog organizma gde se sintetiše iz aminokiselina lizina i metionina, za šta su neophodni vitamin C, gvožđe i vitamini B grupe.  Najbolji dijetarni izvori su goveđe meso, svinjsko meso, mesne prerađevine, ribe, mleko i mlečni  proizvodi, a od biljnih namirnica avokado i neki fermentisani sojini proizvodi. L-karnitin ima osnovnu  ulogu u organizmu u transportu masnih kiselina kroz mitohondrijalnu membranu u unutrašnjost  mitohondrije, gde započinje njihova oksidacija, kao i u transportu masnih kiselina kraćih lanaca izvan  mitohondrije. To znači da je osnovna, do sada poznata, uloga L-karnitina u metabolizmu masti, tj. njenog  iskorišćenja kao izvora energije, sto je posebno vazno za srčani i skeletne mišiće. Rezultati nekih  istraživanja ukazuju na to da bi L-karnitin mogao da deluje kardioprotektivno, a kod nekih osoba je  zapaženo da snižava nivo triglicerida i povećava nivo HDL-holesterola u krvi. Sportisti koriste L-karnitin  zbog njegovog povoljog efekta na fizičke performanse, mada su rezultati istraživanja za sada dali  protivrečene rezultate. Preporučena dnevna doza od 31,5g proizvoda sadrži 100mg L-karnitina.

Od ostalih sastojaka korišćeni su arome i aditivi regulator kiselosti: limunska kiselina (E 330) i  natrijum-citrat (E 331), zaslađivač: acesulfam K (E 950) i boja: hinolin žuta (E 104). U proizvodnji  dodataka ishrani koji su u prometu u čvrstom obliku upotreba aditiva E 330 i E 331 dozvoljena je u  količini prema zahtevima tehnološkog postupka (quantum satis), aditiva E 950 u količini do 500mg/kg, a aditiva E 110 u količini do 35mg/kg prema Pravilniku o prehrambenim aditivima (,,SI. Glasnik RS“ br.  53/2018).

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne ili evropske farmakopeje.

Dodatne informacije

Težina 0,781 kg
Dimenzije 19,2 × 11,1 × 16,6 cm
Ukus

Ananas, Breskva, Grejpfrut, Lubenica, Pomorandza

Pin It on Pinterest

Korpa0
Korpa je prazna
0