Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Crea Shot 2.0 (20g) 20 komada

2.200,00 RSD

KLJUČNE PREDNOSTI:

  • Koristi se pre treninga snage i izdržljivosti
  • Kombinacija 3 vrste kreatina, beta-alanina, arginina, glutamina, citrulin    malata, tirozina, taurine, vitamina B grupe, minerala i elektrolita
  • Ubrzava oporavak
  • Za vežbače koji žele da povećaju mišićnu masu
  • Dostupan u dva odlična ukusa: narandža i limun
Šifra proizvoda: 1022 - p Kategorije: , Oznaka:

Opis:

Crea Shot 2.0 je preparat koji se preporučuje pre treninga snage i izdržljivosti. Prestavlja kombinaciju 3 vrste kreatina, beta-alanina, arginina, glutamina, citrulin malata, tirozina, taurine, vitamina B grupe, minerala i elektrolita. Upotreba kreatina pojačava fizičke performanse tokom uzastopnih kratkotrajnih vežbi visokog intenziteta. Beta-alanin je komponenta karnozin dipeptid Beta-alanina koja odlaže pojavu umora i omogućava produžetak treninga. Arginin je aminokiselina koja ispunjava mnoge biohemijske funkcije u telu, uključujući i to da je prekursor pojave azot oksida (NO). Jedna od uloga NO u telu jeste da širi krvne sudove, što poboljšava snabdevanje mišića hranljivim materijama.

Kome je namenjen?

  •       Takmičarima
  •       Vežbačima koji žele da povećaju mišićnu masu
  •       Vežbačima koji posećuju teretane

Vežbačima koji žele da povećaju nivo snage i izdržljivosti

Kada ga koristiti?

  •       Koristiti pre treninga

Način upotrebe: Rastvoriti 1 porciju (20 gr) proizvoda u 250 ml vode. Uzeti jednom dnevno pre treninga.

ZAŠTO CREA SHOT 2.0

Beta-alanin je namenjen ozbiljnim vežbačima i veoma je koristan sportistima koji su izloženi dugotrajnom naporu, koji učestvuju na turnirima i nemaju dovoljno vremena za oporavak, kao i onima koji ulaze u period intezivnih i napornih treninga i takmičenja. Beta-alanin je prirodna beta amino kiselina, čijim se unosom povećava sinteza karnozina u mišićima, što povećava eksplozivnost, snagu, izdržljivost i aerobne performanse sportista, ubrzava oporavak, a takođe smanjuje količinu mlaćne kiseline u mišićima i osećaj umora.  Neke osobe mogu osetiti peckanje po telu (slično svrabu), zbog stimulacije nerava ispod kože. Ne brinite, peckanje je samo znak da beta alanin radi svoj posao. Preporučena dnevna daza od 20 gr proizvoda sadrži 3000 mg beta-alanina.

Kreatin je metabolit – produkt metabolizma, bogat energijom i u organizmu se uglavnom nalazi u u mišićima koji se brzo grče, i može da nadoknadi kompletnu količinu fosfata za samo 5 minuta. Obezbeđuje mišićima neophodnu energiju u toku fizičke aktivnosti. Pomaže kod vežbi koje zahtevaju eksplozivnu snagu (dizanje tegova, gimnastičke vežbe, bodibilding, plivanje, atletika, borilački sportovi, vaterpolo, plivanje, fudbal, rukomet, košarka i td.). Osim što povećava snagu putem ATP-a, kreatin utiče na rast mišića putem volumenizacije mišićnih ćelija. Takođe otklanja glavne uzroke zamora mišića, povećava snagu i izdržljivost, smanjuje masne naslage, ubrzava oporavak. Preporučena dnevna doza od 20 gr proizvoda sadrži 5000 mg kreatin monohidrata.

L-arginin je prekurzor azot-oksida koji širi krvne sudove i poboljšava prokrvljenost mišića. Igra važnu ulogu u biosintezi/izgradnji proteina, obnavlja tkiva, poboljšava protok krvi i poboljšava performanse. Preporučena dnevna doza od 20 gr proizvoda sadrži 2000 mg arginina.

L-Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u namirnicama i ljudskam organizmu i uključena je u veliki broj metaboličkih procesa. Glutamin može i da služi kao izvor energije tako što se konvertuje u glukozu kada je ona potrebna  organizmu. Zajedno sa N-acetil cisteinom omogućava sintezu glutationa koji  je važan antiaksidans u organizmu. Značajan je u pradukciji leukacita i za imunu funkciju. Novije studije  ukazuju da suplementacija glutaminom ima antikatabolički efekat (sprečava razgradnju mišićnog  tkiva) zbog čega se često koristi u dodacima ishrani za sportiste. Suplementacija može da bude korisna i  kod osoba na redukcionim dijetama za mršavljenje ili kod mršavljenja kao posledice kancera, ciroze jetre  iii AIDS-a. Sadržaj  glutamina u preporučenoj dnevnoj dozi od 20 gr proizvoda je 1000 mg.

L-citrulin je neesencijalna aminokiselina ključna za zdravlje mišića, koja se u bubrezima pretvara u aminokiselinu arginin. Zahvaljujući citrulinu, mišićna masa se povećava brže i uz manje napora. Citrulin takođe povećava nivo azot oksida (NO), što ubrzava dotok krvi i kiseonika u mišiće i snabdeva ih glukozom potrebnom za intenzivan trening. Pored toga igra ključnu ulogu u proizvodnji ATP-a i fosfokreatina, a istovremeno povećava sportske performanse, aerobnu i anaerobnu izdržljivost, smanjuje skupljanje mlečne kiseline u mišićima i ubrzava regeneraciju i oporavak. Zbog ovih osobina odličan je izbor za sportiste i rekreativce, koji žele da treniraju bolje, duže, sa većim intenzitetom, kao i da u najkraćem roku povećaju mišićnu masu i eliminišu laktate i amonijak iz krvi. Preporučena dnevna doza od 20 gr preparata sadrzi 1000 mg L-citrulin-malata.

L-Tirozin je neesencijalna aminokiselina. Deluje kao neurotransmiter koji podstiče mozdanu aktivnost. Obezbeđuje pravilan rad hipofize, kao i štitne i tiroidne žlezde. Podstiče oslobađanje  hormona rasta i proizvodnju adrenalina i noradrenalina. Smanjuje apetit, potištenost, umor i razdražljivost. Preporučena  dnevna doza od 20 g preparata sadrži 1000 mg L-tirozina.

Taurin je najkorišćenija slobodna amino kiselina u mišićima, koja ima izuzetne bodi bilding efekte jer povećava mišićnu masu i snagu. Ponaša se slično insulinu – poboljšava metabolizam glukoze i amino kiselina, kao i proteinskoj sintezi. Značajno poboljšava rad glutamina na metabolizmu proteina i povećanju mišićnih ćelija, sprečava kataboličke procese, ubrzava oporavak, rehidrira ćelije, povećava zapreminu mišićnih ćelija, učestvuje u metabolizmu masti, kontroliše nivo holesterola, pomaže apsorpciju liposolubilnih vitamin, poboljšava zdravlje kardiovaskularnog i imunološkog sistema. Intenzivan trening smanjuje količinu taurina u organizmu, koji ga samo donekle može proizvesti, ali pri tome gubi metionin, cistein i vitamin B-6, pa sportska medicina preporučuje dodatno unošenje. Taurin se sem u skeletnoj muskulaturi nalazi i u centralnom nervnom sistemu i u vrlo visokoj koncentraciji u mozgu i srcu. Preporučena dnevna doza od 20 gr preparata sadrzi 1000 mg taurina.

Vitamini i minerali: B vitamini imaju važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti, proizvodnji energije, regulaciji nivoa šećera u krvi, ćelijskom metabolizmu, rastu mišićne mase. Elektroliti kalijum i natrijum ubrzavaju oporavak posle napora. Magnezijum je neophodan sportistima, jer bez njega ATP ne može da funkcioniše. Značajno poboljšava mišićnu snagu, sprečava nastanak grčeva i pruža osećaj blage opuštenosti, smanjuje zamor za vreme treninga i takmičenja i ubrzava oporavak. Kalcijum ima važnu ulogu u mišićnoj kontrakciji, održavanju elastičnosti mišića i ujednačenom ritmu srca. Takođe smanjuje umor i bolove, ima važnu ulogu u imunolškom i nervnom sistemu, doprinosi zdravlju kardiovaskularnog i koštanog sistema, poboljšava funkciju nervnog sistema, neophodan je za rast mišićne mase. Fosfor je neophodan u procesu pretvaranja ugljenih hidrata i masti u energiju.

Ostali sastojci: arorne i aditivi regulator kiselosti: limunska kiselina i  natrijurn-citrat, sredstvo protiv zgrudnjavanja: silicijurn-dioksid, emulgator: difosfati, zaslađivači: aspartam i acesulfam K i boja: hinolin žuta.

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne i evropske farmakopeje.

Dodatne informacije

Težina 0,485 kg
Dimenzije 16,5 × 11 × 15 cm
Ukus

Limun, Pomorandza

Pin It on Pinterest

Korpa0
Korpa je prazna
0