Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

BCAA X-tra Instant (800g)

4.250,00 RSD

KLJUČNE PREDNOSTI:

 • Sadržaj BCAA aminokiselina u optimalnim proporcijama 2:1:1
 • Sadrži 3,5 grama L-Glutamina za stimulaciju rasta mišića
 • Prvi BCAA sa Glutaminom na svetu
 • Ubrzava oporavak i regeneraciju mišića
 • Sprečava katabolizam mišića
 • Povoljno utiče na regulaciju masnoća u organizmu
 • Reguliše nivo šećera u krvi
 • Lako se rastvara u vodi
 • Odlični ukusi
Šifra proizvoda: 1005 Kategorije: , , Oznaka:

Kratak opis:

BCAA Xtra Instant Activlab je nova verzija poznatog i popularnog proizvoda BCAA Xtra Powder. Karakteriše ga najviši kvalitet upotrebljenih sastojaka, izuzetni ukusi a od sada bolja rastvorljivost i brza apsorpcija – samo par pokreta kašikom je dovoljno za rastvaranje BCAA Xtra Instant u vodi.

Pored devet osvežavajućih voćnih ukusa, u našu ponudu smo uveli i novi, trenutno najpopularniji ukus među kupcima – NARANDŽA.

Jedna porcija BCAA Xtra Instant Activlab od 10 grama sadrži 5 grama BCAA aminokiselina u optimalnim proporcijama 2:1:1 i 3,5 grama L-Glutamina. BCAA aminokiseline učestvuju sa 35% u esencijalnim aminokiselinama koje grade proteine u mišićima i sa gotovo 50% u aminokiselinama koje se moraju obezbediti kroz ishranu.

Leucin, izoleucin i valin vrše veliki broj različitih funkcija u telu. Omogućavaju sintezu proteina, regulišu delovanje insulina, sprečavaju katabolizam, izgrađuju mišićno tkivo koje je oštećeno tokom intenzivnih treninga, i omogućavaju stvaranje energije za mišiće u nedostatku dovoljnih količina masnih kiselina.

Većina glutamina se sintetiše u mišićima skeleta i čini oko 60% svih aminokiselina koje grade mišiće kod čoveka. Ova kiselina je odgovorna za transport azota u ćelije mišića i aktivno je uključena u metabolizam mišića, ograničavajući razgradnju mišićnog tkiva. Takođe stimuliše proizvodnju hormona rasta koji utiče na rast mišića. Suplementacija glutaminom se prema tome preporučuje za ljude koji žele da smanje količinu masti bez gubljenja vredne mišićne mase, i da ubrzaju oporavak. Pored toga, pomaže u pravilnom funkcionisanju creva i imunog sistema.

Kome je namenjen?

 •  Sportistima
 •  Rekreativcima, naročito onima koji se bave sportovima u kojima je važna snaga, brzina i izdržljivost, i brz oporavak.

Način upotrebe: Rastvoriti 1 mericu praška (10 g) u 250 ml vode. Uzeti pre i posle treninga.

ZAŠTO BCAA I L-GLUTAMIN?

L-Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u namirnicama i ljudskom organizmu i uključena je u veliki broj metaboličkih procesa. Glutamin može da se konvertuje u glukozu kada je ona potrebna  organizmu i da služi kao izvor energije. Zajedno sa N-acetil cisteinom omogućava sintezu glutationa koji  je važan antioksidans u organizmu. Značajan je u produkciji leukocita i za imunu funkciju. Novije studije  ukazuju da suplementacija glutaminom ima antikatabolički efekat, t.j. da sprečava razgradnju mišićnog tkiva zbog čega se često koristi u dodacima ishrani za sportiste. Suplementacija može da bude korisna i kod osoba na redukcionim dijetama za mršavljenje ili kod mršavljenja kao posledice kancera, ciroze jetre  ili AIDS-a. Obzirom da je glutamin prisutan u mnogim namirnicama biljnog i životinjskog porekla i da nije esencijalna aminokiselina t.j. može da se sintetiše u organizmu, za njega ne postoji ustanovljen  preporučen dnevni unos. Neželjeni efekti kod unosa većih količina glutamina nisu zabeleženi. Sadržaj  glutamina u preporučenoj dnevnoj dozi od 2 merice proizvoda je 7 g.

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) su leucin, izoleucin i valin. To su esencijalne  aminokiseline koje je neophodno unositi i koje normalno ulaze u sastav proteina namirnica. Mada se  uopšteno smatra da je subjektivni osećaj zamora koji prati produženo vežbanje rezultat biohemijskih  reakcija u mišićima ili u kardiovaskularnom sistemu, raste broj dokaza da se signali koji potiču sa periferije moduliraju usled događaja koji se odvijaju u centralnom nervnom sistemu. Preporučena dnevna doza od 20 g preparata sadrzi ukupno 10 g aminokiselina razgranatog lanca i to 5 g leucina, 2,5 g valina i 2,5 g izoleucina.

Ostali sastojci: arome, koncentrovani sok pomorandže i aditivi regulatori  kiselosti: limunska kiselina i natrijum-citrati, zaslađivači: acesulfam K i sukraloza i boja: sanset žuta FCF.

Na osnovu dostavljenih specifikacija čistoća svih navedenih sastojaka odgovara zahtevima  posebnih propisa o kvalitetu odgovarajućih namirnica, propisa o kvalitetu aditiva, zahtevima Food  Chemicals Codex-a, nacionalne i evropske farmakopeje.

Dodatne informacije

Težina 0,882 kg
Dimenzije 9 × 17 × 18 cm
Ukus

Lubenica, Pomorandza

Pin It on Pinterest

Korpa0
Korpa je prazna
0