Kontaktirajte nas putem Viber aplikacije
Kontaktirajte nas putem Whatsapp aplikacije

Vežbanje u trudnoći

od strane | 0 Komentara

Dobra nega koju ce pružiti svojoj bebi počinje od dana kada žena shvati da je u drugom stanju.

Pre 20 godina vežbanje u trudnoći nije bilo preporučljivo zbog mogućeg rizika od povređivanja. Danas imamo daleko više razjašnjenih činjenica o tome šta vežbanje može da učini za trudnoću.

Dobra fizička kondicija i pravilna ishrana doprinose napredovanju ploda u trudnoći. Izuzetno je važno imati na umu da svest o tome da će neka osoba ubrzo postati majka, povećava potrebu i gornjeg i donjeg dela tela za snagom u funkcionalnom smislu. Trudnica često dolazi u situaciju da dohvati, podigne ili drži svoje dete po ceo dan, što bez adekvatne snage može da dovede do brojnih povreda, koje mogu da pogoršaju kvalitet njenog načina života. Trening snage takođe može da pomogne prilikom perioda trudnoće, kao i prilikom samog procesa porođaja.

Vežbanje u trudnoći ima velike prednosti. Pre svega pomaže očuvanju fizičkog zdravlja, smanjuje bolove u donjem delu leđa i produbljuje disanje, deluje preventivno na dijabetes, smanjuje incidentnu hipertenziju i uobičajene simptome trudnoće kao sto su grčevi u nogama, nesanica i osećaj gađenja.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest

Share This
Korpa0
Korpa je prazna
0